15.12.2013

Elektroniikkaa kohdusta hautaan.

Niin,

Ei ihmiset ihan kohdussa vielä kännykkää näpelöi, mutta yhä aikaisemmin lapselle ostetaan oma kännykkä tai tabletti.

Suomalaiset romuttavat nykyään joka vuosi 22 kiloa elektroniikkaa. Akut ovat painavia ja täynnä ongelmajätettä, enpäs lukenut saako ne olla paikoillaan kun tuonne laitteen pudottaa. Iphonesta ei akkua ilman työkaluja saa irtikään.

Prismaan oli tuotu pullopalautusautomaattien viereen säiliö johon voi tiputtaa käytöstä poistetut elektroniikkalaitteet.

Näin voi päivittäin tuoda vanhoja ja taas ostaa uusia, ihan kuin olutpullojen kanssa tehdään. Tähän on tultu.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se on että kaikki on mennyt kertakäyttöiseksi. Poissa ovat ne vuosikausia palvelevat kodinkoneet ja muut..

Yksityisajattelija kirjoitti...

Eipähän olekaan! Kas kehveliä, on se kumma että mehän sen päätämme.
Kesälläkin, kun olen kantosähkön varassa niin kysyin vain vanhaa akkua ja sain sen.
Niitä oli kolme 185 Ah:n käynnistyslaatua, luodeiksi ja johonkin toiseen oli jo pyyntö paikalliselle huoltoaseman omistajalle jätetty mutta riita poikki -tekniikan
ansiosta on säästynyt kaikin tavoin, kaikki säästivät. Minä nyt eniten kun suhteessa köyhin olen, hyvä tavaton. Saa kehua, olen vieläkin ylpeä tästä!

Kuinka on laitasi, Peppone? Huolestuin kun kävin katsomassa blogiasi.
Vanha selain, vanha rauta, en kyennyt siellä kommenttia jättämään, se on paha.

Kellepä nyt kelpaisi vaikkapa kaikkien aikojen paras kotikäyttöön tehty yleiskone? Valkoinen ja perushuollettu pommikoneen moottorilla. Tekee kaiken paitsi lapset. Arvaako joku merkin? Amerikkalainen, ei Kenwood. Se paras.
Työkaluja on siihen tehty jo 50 -luvulla, ja saa yhä. Taikinakoukut ja kulho ovat Stockkalla alle satasen, en tätä taas, kelmi kun olen ja etevä, tarkasta.
Se on Helsingissä, kekustellaan toimittamisesta. Saa jos arvaa. :)
Ja olishan se kiva ku itekki muistas...

Anonyymi kirjoitti...

Pahoitteluni Yksityisajattelija!
Mulla on tuon selän kanssa suurimmat ongelmat ja tulevaisuus näyttää mitä sen kanssa tehdään eli kivut ovat jokapäiväistä elämää.

Kommentoinnista:
Mullahan on käytössä Disquksen systeemi joka näkyy ja toimii ainakin Chromella sekä Firefoxilla ja itse kommentointi käy suht normaalisti eli:

tekstin lopussa on esim. 2 comments -teksti (lukumäärä tietty vaihtelee kommenttien mukaan) jota klikkaamalla loota aukeaa. Kestää hetken ennenkuin mitään tapahtuu, sitten alkaa pyörimään disquksen harmaa luku jonka jälkeen varsinainen kommenttilaatikko aukeaa.

Kommenti voi jättää kirjautumalla (sillä estetään spämmäys) joko googlen, twitterin tai disquksen tilillä ja that's it - se on siinä. Tuon kommalootan hyvinä puolina mainittakoon kuvien lisäämismahdollisuus, se helpottaa asioiden kulkua monta kertaa.

Mikäli tekstin lopussa ei näy comments - tekstiä, tsekkaa oikean sivupalkin recent comments -osion kommentteja sillä jos joku on jättänyt ko. tekstiin kommentin, pääset sitä kautta lootaan sisälle. Toisinaan (varsinkin Chromella) tuo comments- osio jää näkymättä. Oikeastaan sillä ei ole väliä mihin tekstiin kommentti on recentcomments -jutussa jätetty sillä lootaan päästessäsi voit liikkua uudempi/vanhempi nuolilla halusi mukaan.

Toivottavasti tästä oli apua ja Luostarissahan on online-chat johon voit jättää viestiä muutenkin mutta ainakin jos on kysyttävää. Nunnat auttaa jos en ole paikalla.

Yksityisajattelija kirjoitti...

Siellä onkin sitten ehkä joku joka saattaisi ottaa keittiörauhanhäirintäkoneen adoptioon? Kun on se mulle turha. Eipä sillä, ei tarvitse. Kierrätyksen kanssa sitä on toisinaan ihmeissään.

Murphy kirjoitti...

Niin, Krupps -olisiko?

Nykyajan pienissä keittiöissä ei oikein ole tilaa yleiskoneille.
Se pitäisi olla aina esillä jotta tulisi käytettyä.

Sen näkee itse jopa sähkökäyttöisestä raastimesta tai silppurista, jos on kaapissa, ei tule otettua esiin.

Arvaamaton tulevaisuus.

  Tositarina. Aikoinaan Tekusta valmistuttuani hain töitä eri puolilta Suomea ja päädyinkin sitten 70-luvulla kuvaputkitehtaalle Imatralle (...