20.11.2022

Krapu 47

 Niin,

Kun lunta ei ole vielä maassa, syksykin harmaimmillaan, tuntuu että asiat, esineet, muistot, tulevaisuus ja koko elämä tästä eteenpäinkin tulee  olemaan vain harmaata.

Nuorella miehellä oli ollut oppimisvaikeuksia ja häntä oli siitä kiusoiteltu koulussa. Työmatkat hän kulki mopolla ja ajokorttirahat kokoon saatuaan hän meni toiveikkaana autokouluun. 

Ajokoe meni jotenkin,  kolmas kirjallinen ei. Insinööri oli sanonut että et tule koskaan saamaan ajokorttia. Forssasta Latovainoon meni Vieremäntie ja insinöörin sanat vielä tuoreena muistissaan mies pysäytti moponsa Vieremän myllyn viereiselle sillalle. 

Talutti mopon sillan vieressä olevalle levennökselle ja mies kiipesi sillan kaiteelle. Hyppäsi hyiseen marraskuiseen koskeen. Isänsä tiesi mistä etsiä kun mopo löytyi, mutta nuorimies löydettiin patoluukkujen keskikohdalta vasta viikkoa myöhemmin.


Tositarina 60-luvulta

Viikolla 47 on vuorossa jälleen kuvahaaste. Ei ole kolmea sanaa, vaan yllä oleva kuva. Katso kuvaa ja löydä siitä sadan sanan tarina. Älä anna minun tarinani johdattaa sinua, kuvasta löytyy paljon muutakin kerrottavaa.
Muuten ohjeet ovat samat tutut eli krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää.

Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

https://susupetalsanat.wordpress.com/2022/11/20/ehk/

7 kommenttia:

Cara kirjoitti...

Ajattelen sitä mopoa sillalla, ja isää joka sen löysi. Surullista.

SusuPetal kirjoitti...

Rankka tarina.
Lukivaikeuksia onneksi nykyään ymmärretään. Ennen, jos kärsi niistä, sai tyhmän leiman. Surullista.

Äijä kirjoitti...

Raskas oli harteille otettu taakka...

Murphy kirjoitti...

Niin, muutamassa yksityiskohdassa on epätarkkuuksia mutta mutta itse tapahtumapaikalla ja surutarinassa ei.

AilaKaarina kirjoitti...

Nuo karmeat sanat, jotka nuorelle miehelle lausuttiin, olivat ne, jotka veivät lopullisesti halun yrittää. Liian monta pettymystä jo takana eikä ketään ilmeisesti ollut tukena. Surullinen Krapu.

pasanen kirjoitti...

Tuollainen suorasukainen vallan väärinkäyttö oli aikoinaan aika yleistä. Kunniakulttuurissan häpeä on paha seuralainen, seurauksineen kuten tässä.

anli itse kirjoitti...

Surullinen tarina ja samalla kuitenkin kiukuttaa moinen "mollaaminen" ja ymmärtämättömyys.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...