12.12.2015

Jäte- ja hulevesiviemäröinti Thaimaa

Niin,

Minua kovin askarruttaa miten toimii ja miten on suunniteltu toimivaksi jätevesiputkistot kaupungeissa. Jalkakäytävillä on ihan säännöllisesti teräsritilöitä ja betonikansia joiden alla kulkee lemuavaa lietettä. Luulen sen olevan sitä itseään jota suomessa kuljetetaan suljetuissa putkistoissa.
Uskoisin että sadekaudella sama kanavointi toimii tehokkaana sadeveden viemärinä. Joissakin kohdissa liikkeiden omistajat ovat päällystäneet ritilöitä levyillä, toiset tyytyvät polttamaan suitsukkeita, eikä se aina niin pahasti lemuakaan.


Tuossa näkyy miten tiheästi ritilät ja huoltoluukut ovat.Useissa vessoissa on istuttava WC-pönttö mutta toisinaan veden kulutuksen hallitsemiseksi huuhtelu tehdään manuaalisesti vesikauhalla. (säiliö vasemmassa reunassa)


Paperin kanssa filosofia on toinen kuin suomessa. Itse paperikin on ohutta ja helposti murenevaa. Pylly pitäisi huuhdella käsisuihkulla ja kuivauspaperi heittää pytyn sijasta vieressä olevaan roskikseen. Kukaan ei valvo toimivatko turistit näin. Usein ei.


Käsienpesutilat löytyy kaikista  yleisitä ja baarienkin vessoista. Paperia säästetään ja usein tiloissa on froteepyyhe.

Ei kommentteja:

Niin,

Niin, taannoin ilolla totesin että tekoäly on tullut tietokoneeseenikin.  Ajattelin että hyvä asia. Siis saisin minäkin jotakin tolkkua hume...