13.12.2015

Maahanmuuttajat Hua Hinissä

Niin,

Hallitsematonta maahanmuuttoa Hua Hinissä on käsittääkseni hyvin vähän. Ollaan kaukana vieraiden valtioiden maarajoista ja satamien sekä lentokenttien kautta tulevat tarvitsevat viisumit. Maahanmuuttajia silti on paljon. Hua Hin on nimenomaan suomalaisten eläkeläisten suosiossa. Tässä kuvassa ei taida olla eläkeläinen eikä ehkä edes suomalainenkaan, mutta kuva profiloi eräänlaista uusperhettä. Rouvalla on käsissään kaksi lasta, kolmas on miehen vyölaukun edessä.


Aiemmin kerroin herra Kuismasta ja Pu Lius rouvasta. Kuisma oli maahanmuuttaja ja Pu local,  joskin Pu muutti sitä ennen myös,  tosin Suomeen. Hänestä saa hyvää keskustelu- ja tulkkiseuraa josko tulee itse mukaan esim. kansallispuistoretkelle.


Majapaikkaamme vastapäätä oli siisti ja tyylillä tehty omakotitalo. Oli valvontakamera joka nurkalla ja rosteriaitaa portteineen. Marmorilaattaa oli aidassa ja metrin korkuinen nimikyltti. Saksalainen joka tuo viiniä maahan. Tontti oli pieni mutta noistapa piikeistä voi aamusella kerätä tontilletunkeutujien ruhoja jos sellaisia olisi.
Suomessa yleiset huonekasvit kasvavat rehevinä ulkosalla.


Naapuritontti oli aidattu mutta rakentamaton. Hentoinen köynnös etsi epätoivoisesti valoa ja oli myös löytänyt sitä. Kahdelle koiralle asetettiin aamuisin ruokakuppi juuri tuohon paikkaan.


Ei kommentteja:

Arvaamaton tulevaisuus.

  Tositarina. Aikoinaan Tekusta valmistuttuani hain töitä eri puolilta Suomea ja päädyinkin sitten 70-luvulla kuvaputkitehtaalle Imatralle (...